|  Presa   |  Noutăți
 • Categorii Categorii

  Distribuie

 • Noutăți

  Participarea Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, la Conferința ONU privind schimbările climatice COP 25
  13.12.2019   329 Accesări     
  Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a participat la Conferința ONU privind schimbările climatice COP 25, ce s-a desfășurat în perioada 2-13 decembrie la Madrid, Spania. Evenimentul a fost organizat sub președinția Guvernului Chile cu suportul logistic al Guvernului Spaniei. Președintele conferinței fiind Carolina Schmidt, ministrul Mediului din Chile.
  Comprehensive References for Climate Action Presented at COP25
  05.12.2019   333 Accesări     
  UN Climate Change News, 5 December 2019 - Two publications were presented at the UN Climate Change Conference COP25 in Madrid this week that shine a light on current climate action and lay down pathways to climate neutrality by mid-century, required to meet the temperature goals of the Paris Agreement. The reports are part of the work of UN Climate Change with experts and civil society groups.
  MADRM și Oficiul Schimbarea Climei au organizat două ateliere de lucru despre regulile și procedurile de finanțare a proiectelor din Fondul Verde pentru Climă
  20.11.2019   349 Accesări     
  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu suportul Oficiului Schimbarea Climei (Autoritate Națională Desemnată/AND) a organizat două ateliere de lucru, în care a prezentat prioritățile investiționale ale țării privind schimbările climatice, regulile și procedurile AND referitor la propunerile de proiecte înaintate spre finanțare către Fondul Verde pentru Climă (FVC). Evenimentele au fost organizate în prima și a doua jumătate a zilei de joi, 14 noiembrie 2019.
  EU4Climate: Schimbările climatice ar putea deveni ireversibile, adaptarea este soluția
  31.10.2019   356 Accesări     
  30.10.2019, Chișinău – Programul Națiunilor pentru Dezvoltare (PNUD) a organizat, la Chișinău, pe parcursul a trei zile, un atelier regional pentru țările Parteneriatului Estic (PaE) privind planificarea adaptării la schimbările climatice și includerea riscurilor climatice în politicile naționale și sectoriale.
  MADRM a organizat un atelier referitor la procedurile de obținere a finanțării din Fondul Verde pentru Climă
  11.10.2019   426 Accesări     
  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat un atelier de lucru pentru a explica procedurile legale de obținere a finanțării de la Fondul Verde pentru Climă (FVC), proceduri ce vizează atât Autoritatea Națională Desemnată (AND) cât și alte instituții guvernamentale responsabile de schimbările climatice, parteneri relevanți în raport cu FVC. De asemenea, au fost prezentate aspectele de conlucrare a AND-lui cu FVC, fiind descrise în Manualul Operațional al AND-lui, un produs comun al echipei de consultanți naționali ai proiectului.
  UN Climate Summit paves the way for an ambitious and successful replenishment of the Green Climate Fund
  24.09.2019   415 Accesări     
  New York, 23 September 2019 – Calls from UN Secretary-General António Guterres to double contributions to the Green Climate Fund were met by ambitious pledges from many countries, led by Sweden’s doubling of their contribution to USD 852 million. The new pledges made at the UN Climate Summit have raised the replenishment total beyond USD 7.3 billion, with more contributions expected at the pledging conference in Paris on 24-25 October.
  Republica Moldova va putea beneficia de noi surse financiare pentru proiecte în domeniul atenuării și adaptării la schimbările climatice
  02.09.2019   365 Accesări     
  În perioada 19-23 august 2019 la Songdo, Incheon (Republica Coreea), s-a desfășurat conferința de planificare globală a Fondului Verde pentru Climă (FVC). Evenimentul a reunit reprezentanți ai țărilor în curs de dezvoltare, pentru a discuta solicitările de resurse financiare de la FVC, ce vor fi direcționate către proiecte cu emisii reduse și rezistente la climă, în conformitate cu obiectivele Convenției-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice și Acordul de la Paris.
  UN Climate Change News:
  18.06.2019   443 Accesări     
  UN Climate Change Executive Secretary, Patricia Espinosa, sent out very clear signals for more ambitious climate action at the start of the UN Climate Change Conference in Bonn (SB50). She described the current situation as a ”climate emergency” and called on everyone to take part in ”the fight of our lives”.
  Încălzirea globală cu 1.5 °C
  23.01.2019   617 Accesări     
  Raportul special al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC) referitor la impactul încălzirii globale cu 1,5 °C peste nivelurile preindustriale și la direcțiile conexe de evoluție a emisiilor globale de gaze cu efect de seră în contextul consolidării răspunsului global la amenințarea schimbărilor climatice, dezvoltarea durabilă și eforturile de eradicare a sărăciei.
  Comunicatorii instituțiilor ce gestionează domeniile afectate de schimbările climatice, s-au întrunit în cadrul unui atelier de lucru
  17.12.2018   587 Accesări     
  Pe 15 decembrie 2018, comunicatorii instituțiilor ce gestionează domeniile afectate de schimbările climatice, s-au întrunit în cadrul unui atelier de lucru, organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Oficiului Schimbarea Climei.
  Consultarea cu părțile interesate a Programului de Țară a Republicii Moldova de angajare cu Fondul Verde pentru Climă și a Manualului Operațional al Autorității Naționale Desemnate
  17.12.2018   680 Accesări     
  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a elaborat Manualul Operațional al Autorității Naționale Desemnate și Programul de Țară privind angajarea Republicii Moldova cu Fondul Verde pentru Climă, iar pe data de 13.12.2018 proiectele acestor documente au fost supuse consultărilor cu părțile interesate.
  COP 24: Conferința ONU privind schimbările climatice
  14.12.2018   550 Accesări     
  În perioada 2-14 decembrie 2018, în orașul Katowice (Polonia) se desfășoară cea de-a 24-a Conferință a Părților la Convenția-cadru a Națiunilor Unite privind schimbărilor climatice (COP 24).
  Consultări interministeriale pentru Manualul Operațional și Programul de Țară privind angajarea cu Fondul Verde pentru Climă
  28.11.2018   554 Accesări     
  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a organizat ieri, 26 noiembrie 2018, primele consultări interministeriale pentru Manualul Operațional și Programul de Țară privind angajarea cu Fondul Verde pentru Climă.
  Autoritățile publice centrale vor planifica cheltuieli în bugetul de stat pentru activități de atenuare și adaptare la schimbările climatice
  06.11.2018   584 Accesări     
  Din anul 2019, autoritățile publice centrale vor planifica în bugetul de stat cheltuielile pentru activități de atenuare și adaptare la schimbările climatice. Pentru a identifica cheltuielile necesare pe sectoarele prioritare economiei naționale, funcționarii au participat la un atelier de instruire în domeniul planificării cheltuielilor climatice ale bugetului public național.
  Instituțiile bancare din Republica Moldova ar putea spori șansele țării de obținere a surselor financiare pentru proiecte de reducere a emisiilor de gaze și de adaptare la noile condiții de climă din Fondul Verde pentru Climă
  05.10.2018   658 Accesări     
  Vineri, 5 octombrie 2018, reprezentanții instituțiilor bancare din țara noastră s-au reunit în cadrul unei mese rotunde pentru a discuta despre oportunitățile oferite de Fondul Verde pentru Climă (FVC) și condițiile de acreditare a sectorului bancar din Republica Moldova în procesul de angajament al țării noastre cu cel mai mare fond mondial ce sprijină țările în curs de dezvoltare în practicile de adaptare și de atenuare a schimbărilor climatice.
  Noi oportunități privind schimbările climatice pentru țările din Europa de Est și Asia Centrală
  18.09.2018   524 Accesări     
  În perioada 11-14 septembrie 2018, la Dushanbe, Tadjikistan peste 130 de participanți din 13 țări din Europa de Est și Asia Centrală în cadrul unui Dialog Structurat Regional au luat parte la discuții pentru a-și consolida parteneriatul cu Fondul Verde pentru Climă în domeniul atenuării fenomenului schimbărilor climatice și adaptării către acesta și pentru accesarea finanțărilor în aceste domenii.
  Consultări interministeriale privind mecanismul de coordonare și procedura de non-obiecții, în procesul de angajare a Republicii Moldova cu Fondul Verde pentru Climă
  23.07.2018   706 Accesări     
  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat pe 20 iulie 2018, la Chișinău, consultări interministeriale privind mecanismul de coordonare și procedura de non-obiecții, în procesul de angajare a Republicii Moldova cu Fondul Verde pentru Climă.
  Autoritățile publice locale au identificat prioritățile de investiții pentru adaptarea sectorului agricol la schimbările climatice
  29.06.2018   1411 Accesări     
  Autoritățile publice locale din țară s-au reunit, ieri, la Chișinău, în cadrul unui atelier de lucru pentru a identifica idei de proiecte de adaptare a sectorului agricol și social la schimbările climatice și a stabili prioritățile naționale de investiții în domeniu, în contextul angajării Republicii Moldova cu Fondul Verde pentru Climă (FVC).
  Exercițiul practic de prioritizare a tematicilor naționale de investiții în schimbările climatice din cadrul cooperării Republicii Moldova cu Fondul Verde pentru Climă
  28.06.2018   721 Accesări     
  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Oficiul Schimbarea Climei, a organizat, la Chișinău, un Atelier de Lucru pentru a consulta autoritățile publice locale referitor la prioritățile naționale de investiții în domeniul schimbărilor climatice, în cadrul angajamentului Republicii Moldova cu Fondul Verde pentru Climă (FVC).
  La Chișinău va fi organizat un atelier de lucru pentru reprezentanții APL
  26.06.2018   575 Accesări     
  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Oficiul Schimbarea Climei, organizează, la Chișinău, un atelier de lucru pentru a consulta autoritățile publice locale referitor la prioritățile naționale de investiții în domeniul schimbărilor climatice, în cadrul angajamentului Republicii Moldova cu Fondul Verde pentru Climă.
  1 2 »»