|  Presa   |  Noutăți
 • Categorii Categorii

  Distribuie

 • Noutăți

  Participarea Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, la Conferința ONU privind schimbările climatice COP 25
  13.12.2019   180 Accesări     
  Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a participat la Conferința ONU privind schimbările climatice COP 25, ce s-a desfășurat în perioada 2-13 decembrie la Madrid, Spania. Evenimentul a fost organizat sub președinția Guvernului Chile cu suportul logistic al Guvernului Spaniei. Președintele conferinței fiind Carolina Schmidt, ministrul Mediului din Chile.
  Comprehensive References for Climate Action Presented at COP25
  05.12.2019   164 Accesări     
  UN Climate Change News, 5 December 2019 - Two publications were presented at the UN Climate Change Conference COP25 in Madrid this week that shine a light on current climate action and lay down pathways to climate neutrality by mid-century, required to meet the temperature goals of the Paris Agreement. The reports are part of the work of UN Climate Change with experts and civil society groups.
  MADRM și Oficiul Schimbarea Climei au organizat două ateliere de lucru despre regulile și procedurile de finanțare a proiectelor din Fondul Verde pentru Climă
  20.11.2019   183 Accesări     
  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu suportul Oficiului Schimbarea Climei (Autoritate Națională Desemnată/AND) a organizat două ateliere de lucru, în care a prezentat prioritățile investiționale ale țării privind schimbările climatice, regulile și procedurile AND referitor la propunerile de proiecte înaintate spre finanțare către Fondul Verde pentru Climă (FVC). Evenimentele au fost organizate în prima și a doua jumătate a zilei de joi, 14 noiembrie 2019.
  EU4Climate: Schimbările climatice ar putea deveni ireversibile, adaptarea este soluția
  31.10.2019   211 Accesări     
  30.10.2019, Chișinău – Programul Națiunilor pentru Dezvoltare (PNUD) a organizat, la Chișinău, pe parcursul a trei zile, un atelier regional pentru țările Parteneriatului Estic (PaE) privind planificarea adaptării la schimbările climatice și includerea riscurilor climatice în politicile naționale și sectoriale.
  MADRM a organizat un atelier referitor la procedurile de obținere a finanțării din Fondul Verde pentru Climă
  11.10.2019   252 Accesări     
  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat un atelier de lucru pentru a explica procedurile legale de obținere a finanțării de la Fondul Verde pentru Climă (FVC), proceduri ce vizează atât Autoritatea Națională Desemnată (AND) cât și alte instituții guvernamentale responsabile de schimbările climatice, parteneri relevanți în raport cu FVC. De asemenea, au fost prezentate aspectele de conlucrare a AND-lui cu FVC, fiind descrise în Manualul Operațional al AND-lui, un produs comun al echipei de consultanți naționali ai proiectului.
  UN Climate Summit paves the way for an ambitious and successful replenishment of the Green Climate Fund
  24.09.2019   270 Accesări     
  New York, 23 September 2019 – Calls from UN Secretary-General António Guterres to double contributions to the Green Climate Fund were met by ambitious pledges from many countries, led by Sweden’s doubling of their contribution to USD 852 million. The new pledges made at the UN Climate Summit have raised the replenishment total beyond USD 7.3 billion, with more contributions expected at the pledging conference in Paris on 24-25 October.
  Republica Moldova va putea beneficia de noi surse financiare pentru proiecte în domeniul atenuării și adaptării la schimbările climatice
  02.09.2019   242 Accesări     
  În perioada 19-23 august 2019 la Songdo, Incheon (Republica Coreea), s-a desfășurat conferința de planificare globală a Fondului Verde pentru Climă (FVC). Evenimentul a reunit reprezentanți ai țărilor în curs de dezvoltare, pentru a discuta solicitările de resurse financiare de la FVC, ce vor fi direcționate către proiecte cu emisii reduse și rezistente la climă, în conformitate cu obiectivele Convenției-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice și Acordul de la Paris.
  UN Climate Change News:
  18.06.2019   324 Accesări     
  UN Climate Change Executive Secretary, Patricia Espinosa, sent out very clear signals for more ambitious climate action at the start of the UN Climate Change Conference in Bonn (SB50). She described the current situation as a ”climate emergency” and called on everyone to take part in ”the fight of our lives”.
  Încălzirea globală cu 1.5 °C
  23.01.2019   479 Accesări     
  Raportul special al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC) referitor la impactul încălzirii globale cu 1,5 °C peste nivelurile preindustriale și la direcțiile conexe de evoluție a emisiilor globale de gaze cu efect de seră în contextul consolidării răspunsului global la amenințarea schimbărilor climatice, dezvoltarea durabilă și eforturile de eradicare a sărăciei.