print
Procedura de necontestare pentru proiectele Fondului Verde pentru Clima (FVC/GCF), rolul și funcțiile Autorității Naționale Desemnate (AND/DNA)
04.07.2018 284 Accesări  

Introducere

AND-urile sunt instituții guvernamentale, care servesc ca interfață și platformă de comunicare dintre țară și FVC. Mandatul AND-ului presupune acțiuni semnificative și ambițioase care vor contribui la combaterea schimbărilor climatice prin promovarea unei paradigme către emisii scăzute și durabile.  Obiectivul principal de activitate al AND-ului este angajarea sa în atragerea mijloacelor financiare ale FVC-ului, în vederea finanțărilor programelor / proiectelor de țară în domeniul schimbărilor climatice, în conformitate cu strategiile și programele elaborate de Guvernul Republicii Moldova.

Procedura de necontestare descrie regulile ce stabilesc angajamentele/obligațiunile AND-ului față de FVC în contextul procedurilor Fondului, precum și cadrului instituțional și legal național în domeniul schimbărilor climatice. Aceasta va constitui un suport în procesul de conformare cu cerințele statutare și procedurile administrative impuse, ulterior, de AND.

vezi mai mult >>

Copyright © 2019 Monitorizare și Evaluare a activităților de Adaptare din domeniul Schimbărilor Climatice.