|  Press   |  News  |  Invitație mass media la atelierul de lucru "Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova (SHSM) membru al comunității europene METEOALARM"
  • Categories Categories

    Share

  • Invitație mass media la atelierul de lucru "Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova (SHSM) membru al comunității europene METEOALARM"

     01.11.2017    1437 Views       

    Reprezentanții mass media sunt invitați să participe mâine, 2 noiembrie 2017, la atelierul de  lucru "Serviciul Hidrometeorologic de  Stat din Republica  Moldova (SHSM) membru al comunității europene METEOALARM". Evenimentul va avea loc, cu începere de la ora 10.00, la  Hotelul VisPas, str. Lăpușneanu, 26 mun. Chișinău. Scopul atelierului este de a totaliza activitățile realizate în vederea aderării SHSM la comunitatea europeană meteoalarm, drepturile în calitate de membru al EUMETNET, funcționarea individuală a sistemului de alarme meteo al UE, precum și de a consolida parteneriatul dintre SHSM și Institutul Central de Meteorologie și Geodinamică (ZAMG) în vederea continuării colaborării. Menționăm, aderarea la comunitatea europeană meteoalarm a fost posibilă grație Proiectului ADA / UNDP „Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării  Republicii Moldova la schimbările climatice", în cadrul căruia a fost inițiat parteneriatul dintre SHSM și ZAMG cu scopul de a consolida capacitatea și funcționarea instituțională a SHSM în conformitate cu standardele OMS. La atelier vor participa reprezentanți ai Institutului Central pentru Meteorologie și Geodinamică din Austria (ZAMG), reprezentanți ai PNUD Moldova, precum și specialiști în prognoza meteorologică severă și inundații.   

    1 noiembrie 2017 Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului